År i gjennomgang: De beste Bitcoin-historiene i 2020

Bitcoin byr på til 2020. Her kommer 2021, og mens de siste 12 månedene absolutt har vært vanskelig for mennesker over hele verden, har bitcoin hatt en pokker av gangen.

Valutaen har steget til nye høyder, har fått omfattende oppmerksomhet og respekt fra institusjonelle aktører, og blir nå sett på som en butikk av verdi av mange mennesker og kilder.

Når vi sier farvel en gang for alle til det som sikkert har vært et opprørende og sprø år, la oss se tilbake på noen av de største bitcoinhistoriene i 2020.

Bitcoin-pris treffer ny all-time high

Eiendelen som alle har lært å kjenne – og elsket – nådde en ny heltidshøyde på mer enn $ 27.000, og slo den forrige rekorden den satte i 2017 med omtrent $ 8000. Valutaen handlet for over $ 19 000 for omtrent tre år siden, men eiendelen har siden satt den prisen til skamme, og traff alle slags høye topper i løpet av et år da våre vanlige finansielle systemer viste seg å være relativt kronglete.

Med overdreven overtrykk av stimulansfond og inflasjon økende, vendte mange seg til bitcoin som et potensielt sikringsverktøy. De så det nå som noe som kunne holde formuen sin stabil i tider med økonomiske stridigheter, og mange mennesker søkte å legge den til i porteføljene, noe som sannsynligvis er årsaken til valutaens meteoriske økning i år.

2020 var institusjonens år

Tidligere var bitcoin gjenstand for kjærlighet for detaljhandelsaktører, men i år snudde tidevannet, og mange institusjoner begynte å se bitcoin som noe det var verdt å eie. Bedrifter liker MicroStrategy å avvikle flere hundre millioner dollar i bitcoin, og jobbet senere hardt for å skaffe penger slik at det kunne kjøpe mer.

Mange andre firmaer, som Square og Stone Ridge, så ut til å følge i MicroStrategys fotspor og forsøkte til slutt å kjøpe opp så mye bitcoin de kunne, med Square som kjøpte mer enn $ 50 millioner dollar i BTC-enheter og Stone Ridge kjøpte mer enn $ 100 millioner dollar.

PayPal sier “ja” til Crypto og BTC

Verdens største online betalingssystem kunngjorde verden at kundene ville kunne kjøpe digitale valutaer via plattformen. I tillegg kan de også bruke digitale valutaer til å kjøpe varer og tjenester, og dermed bringe målet og idealene til den originale bitcoin-papiret til å bli oppfylt. I mange år var bitcoin designet for å være en betalingsmynt, men hadde alltid blitt avvist i denne avdelingen takket være den pågående volatiliteten.

Nå, imidlertid, takket være PayPal, nærmer bitcoin seg nærmere og nærmere å tjene i den kapasiteten den opprinnelig var ment for. Etter nyheten steg bitcoin-prisen til slutt til et nytt høydepunkt i 2020, selv om den siden har doblet den prisen. Alt vi kan gjøre er å håpe at denne hellingen varer ut i det nye året.